Mennen

Een menwedstrijd is een tweedaags evenement waarbij de veelzijdigheid van paard en menner op de proef wordt gesteld. Op zaterdag wordt de rijvaardigheid van de menner en de gehoorzaamheid van het paard getest in een dressuurproef en een vaardigheidsparcours. In het vaardigheidsparcours moet binnen een bepaalde tijd een foutloze ronde worden afgelegd tussen pionnen, waarbij er geen balletjes van de pionnen mogen vallen.

Op zondag wordt de spectaculaire marathon verreden waarbij niet alleen de conditie van het paard wordt getest maar ook de snelheid, wendbaarheid en stuurvaardigheid. U zult alle aanspanningen in actie zien in onze hindernissen, waar men zo snel mogelijk een bepaalde route moet afleggen tussen verschillende obstakels.

De combinatie van mens, dier, competitie en natuur wordt door vele gezien als een ideale vorm van ontspanning en entertainment, zowel voor deelnemer als toeschouwer. Kortom, een evenement dat de moeite waard is! 

zaterdag 29 september 2018:

Voorlopige startlijst dressuur/vaardigheid mennen 2018

zondag 30 september 2018:

Marathon: 11.00 uur start de eerste deelnemer in het A-traject

Mensport Parkstad wisseltrofee

Sinds de oprichting van de stichting en de eerste samengestelde menwedstrijd is er door de Gemeente Onderbanken een wisseltrofee beschikbaar gesteld voor de beste overall rijder/rijdster op onze wedstrijd. Deze prachtige wisseltrofee gaat al enige jaren van hand tot hand en is reeds gewonnen door: 2018: Bekend op zondag 30 september 2017:  Niet uitgereikt 2016: …